M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Промоција Dj ZworK

By M-Sensation

Тодор Димов а.к.а DJ Zwork е роден 1990 во Неготино.
Првите контакти со музика ги стекнува уште на 8 годишна возраст, одејќи во основно училиште изучуваjќи клавијатурни инструменти. Овој период од неговиот живот завзема голема улога во неговата музичка едукација. Неговата страст кон електронската музика се раѓа 2001 година прифаќајки го влијанието на артисти и DJ како : Armand Van Helden , Tiesto , Atb , Fat Boy Slim.

Првото јавно настапување како DJ го има на 15 години во еден локален клуб. На 16 годишна возраст станува резидент во локален клуб каде доаѓа во контакт со подобри DJ кои му помагаат при селекција на нов електронски звук во неговите сетови и има големо влијание во неговото понатамошно музичко експериментирање . Тој има настапувано со повеќе домашни и странски DJ, како и неколку свои DJ-сетови на повеќе радио емисии. Dj Zwork е препознатлив по концепт на презентирање на неговите DJ-сетови што се задржува на модерниот и современ електронски клубски звук, во поново време врши испитување во полето на Tech , Minimal музиката . Денес тој настапува во повеќе клубови низ Македонија. Dj Zwork е еден од оние DJ кои спаѓаат во групата релативно младите DJ во Македонија , кој што го има искажано својот талент преку своите настапи . Како и да е тој во себе има уште многу неискористен потенцијал кој треба допрва да го надоградува со едуцирање, творење и промовирање на добрата клубска музика. Во продолжение ви преставуваме дел од неговото творештво, еден часовен DJ сет со наслов:


Dj ZworK - Essential Vibes Mix vol . 3
 

1 comment so far.

  1. Anonymous November 28, 2009 at 2:13 PM
    jako e!!!!

Something to say?