M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Mash Up Competition Artist - Dj Meto S

By M-Sensation
Како прв Dj\Producer што се пријави на натпреварот за Mash Up Remix ви го преставуваме Dj Meto S. Со својот оригинален и препознатлив стил и начин на интепретација на house музиката, Dj Meto S може да се пофали со сопствено издигнување и воведување на новина на dj-ската сцена.
Почнувајки од рана возраст во основното музичко школо и сепак поради вродената љубов кон музиката, тој со текот на годините се пронаоѓа во electro/progressive dance house ритмовите. Но пред ова, тој почнува со тогашниот актуелен funky house стил, каде во средношколската возраст ги учи првите”dj-ски инструменти”. Започнува како аматер пуштајки музика во скопските кафичи како “Paparazzi”, ”Dinamique”, ”Three cafe”, ”In cafe”, ”Soho”, ”My place” и слично. За само некое време од ова да почне посериозно да се бави со музиката, правејки ги првите поголеми чекори во клуб “Cavalli” - Прилеп, во Куманово “Studio 56”. Музиката на овие журки наидува на одличен прием од публиката.

Со своите неполни 21год. може слободно да се пофали со 2 годишно активно пуштање на house музика, како во земјава така и надвор, прифатен со овации од публиката во Ниш (сплав Porto Bello), претставувајки се со одличен сет. За афтетичноста и оригиналноста говори фактот што бесе прогласен за 1место (жири) на Dj Contest во јуни 2009 од стана на судиите. Многубројните клубски изведби во клубовите како Dinamique, The End, Insomnia, го однесоа до можеби својот најголем дострел - настап во дискотеката “Парк” во Охрид за Нова година 2008-2009.

Интересен е фактот што тој не го следи комерцијалниот звук туку внесува нова нота која звучно е помоќна. За уделот во пронаоѓањето на својот сегашен стил, Dj Meto S смета дека имаат придонесено светски познатите DJ-и како Laidback Luke, Axwell, Klass, D.O.N.S. Без разлика на она што тие и другите DJ-и го пуштаат, тој смета дека секој dj има посебен, сопствен начин на пуштање и разбирање на музиката, сметајки дека DJ-ската сцена дозволува голема можност за варијации и импровизација.

М-Sensation Mash Up Competition - Track 1

Steve Angello & Laidback Luke - Let I Found Your Be (Dj Meto S Mash Up)

 

0 comments so far.

Something to say?