M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Промоција на Dj Gokac (Битола)

By M-Sensation
Роден во 1988 година и уште од мал покажал интерес за музика, повеќе за агресивни и индустриски звуци. Во 2003 година активно се занимава со електронска музика миксање и креација на негова лична музичка продукција. Следната година го креира својот музички шарм по кој се води и ден денес. Неговите звуци тргнуваат од Техно, се движат кон Техно-Минимал.

Тој е еден од нашите Македонски таленти кој успешно 5 години свири Германски стил на електронска музика, специјално техно и минимал. Дури и неговите први почетоци со електронската музика беа слушањето на Dj Сетови на едни од најголемите артисти и продуценти како: Richie Hawtin, Ricardo Villalobos, Magda како и неговите идоли: Stephan Bodzin, Oliver Huntemann, Ida Endberg, Nicolass Masseyeff и сл. Неговите сетови се полни со енергија, чуство и добра техничка елаборација и секогаш содржеле и ќе содржат техно, минимал и пред се Германска продукција. Како резултат на тоа за првпат во 2005 година се појавува како DJ на приватна забава, следните настапи беа во некои клубови низ Битола во кој беше одлично прифатен.

Во 2006 година започнува со сопствена музичка продукција, во 2008 година беше забележан од Promo&Booking Агенцијата - Bitolaclubbing , го покануваат на натпревар за DJ и со кој точно на 31.12.2008 влегува и станува член на Bitolaclubbing. Следно настапува низ Македонија и има своето искуство го има споделено заедно со врвни имиња како Tarkan, Toni Simoni и др. Денес има за цел да го зацврсти неговиот музички талент преку повеќе и повеќе настапи, не само во Македонија туку и надвор од неа, се разбира M-Sensation му посакува многу среќа и добра музика во неговата следна етапа на Dj-ска кариера.


Екслузивно на M-Sensation ви го преставуваме најновиот DjSеt на Dj Gokac по повод неговиот роденден и ќе ја искористиме оваа прилика да му го честитаме истиот.

 

1 comment so far.

  1. Anonymous January 5, 2010 at 12:02 PM
    the best

Something to say?