M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Промоција на Dj Igorr (Охрид)

By M-Sensation

Игор е роден во Охрид во 1982 година. Се занимава со музика од најрани години, пратејќи ја актуелната музика во тоа време. Како DJ активно работи од 2002 година во ноќниот клуб Mezzoforte, таму ги прави првите чекори во DJ-ската кариера. Потоа беше резидент во клубот LIQUID од неговото отворање. Има настапувано низ Македонија, во Србија и Хрватска, исто така има настапувано како резидент пред повеќе познати DJ кои настапувале во Охрид, како и на PLAY TV фестивалот во Градиште. Што се однесува до стилот на музиката која ја пушта, тоа е единствена комбинација на квалитетни House ритмови.

Неговите сетови се препознатливи по техничката супериорност со која ги гради истите.

Најголемо влијание на музиката која ја пушта имаат: Jamie Lewis, Ron Carrol, Dennis Ferrer, Mr.V, Kemal, Todd Terry, Alix Alvarez, Dj Sneak, Dj Spen, Miguel Migs, Jon Cutler, Kevin Yost, Dj Tekin, David Penn, Copyright, Mark Evans, Shapeshifters и др.


Уште што е важно да се напомене е тоа дека во 2007 година заедно со уште двајца свои другари ја оформуваат Promo и Booking агенцијата GLOBAL SPIRIT под чие име настапува од самото нејзино оформување.


Eкслузивно за фановите на M-Sensation и Dj Igorr со задоволство ви го преставуваме:

Dj Igorr - Live DjSet @ Discoteque Park

http://www.sendspace.com/file/cpubja

 

0 comments so far.

Something to say?