M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Dj Nikola Matle (Bitola) Tribute

By M-Sensation
Никола Матлиевски а.к.а Дј Никола Матле е роден 1984 год во Битола. Уште како дете почнува да се заинтересира за музиката особено за чудесните звуци и магија на house музиката, која му станува како водич во понатамошното развивање на неговите дј способности. Инспириран од неколку локални дј-и ,а исто така и од неговите најголеми идоли Roger Sanchez и Mark Knight, обземен од нивната енергија и чувство за забава, почнува да навлегува во нивната хипнотизирачка магија и осеќа чувство за докажување и пренесување на своето знење кон локалната публика.
Неговиот прв настап го доживува во Студио 54- Прилеп и сето тоа му дава уште поголема мотивација да се докажува и да ја пренесува својата енергија преку house музиката и низ повеќе клубови во неговиот град. Сега тој е фокусиран на работа со неговата агенција и презентирање на своите дј-способности. Екслузивно за М-Sensation ви го преставуваме неговиот најнов сет Beautiful Dreams кој можете да го спуштите подолу.
Nikola Matlievski A.K.А Dj Nikola Matle was born 1984 in Bitola. Even as a child begins to get interested in music, especially the wonderful sounds and magic of house music that has become as a guide in developing his DJ skills. Inspired by several local DJ-s, and also of his greatest idols, Roger Sanchez and Mark Knight, overwhelmed by their energy and sense of fun, beginning to enter their amasing magic and feel a sense of proof and transfer to their local skills to the audience.
His first appearance is experienced in Studio 54 - Prilep and all this gives even more motivation to prove and to transmit its energy through house music and the more clubs in his town. Now he is focused on working with his agency and the presentation of his DJ-skills. Exclusive on M-Sensation we present you his latest set. Beautiful Dreams you can download below.

Beautiful Dream
 

Promotion: Dj Tila (Novi Sad - Serbia) Mash Up Artist

By M-Sensation
DJ Tila, млад диџеј од Нови Сад, Србија. Роден е во 1987 година во Панчево (Србија), во првата половина од својот живот поминува во Панчево и понатаму се преселува во Нови Сад. Во 2001 година тој се пресели во Нови Сад, каде што завршуба средна електротехничка школа. Од детството бил заинтересиран за музичката култура и од 2004 година почна да работи како диџеј во Нови Сад, кога тој се заљубил во House музика ...
Во почетокот главно пушташе Funky & Vocal House, но и како поминуваа годините неговиот стил на музика се измени во Progressive и Electro House ... Во 2007 година тој формира тим DJ наречена "Млади Дуо" со DJ Oli ... YOUND DUO DJ-и се препознатливи од фактот дека вршат BackToBack настапи. Започнува со продукција во 2008 година и денес ви го преставуваме неговиот најнов Mash Up за оваа година:
DJ Tila, a young DJ from Novi sad, Serbia. Born in 1987 in Pancevo (Serbia), the first half of his life spent there and second half in Novi Sad. In 2001 he moved to Novi Sad where hi enter and graduate Secondary Electrical Engineering School. From childhood he was interested in DJ culture and of 2004-the year he started to work as a DJ in Novi Sad, when he fell in love with House music...

In the beginning was mainly running funky, vocal house, but as the years passed his style of music has remained house but modernized in the mainstream, progressive and electro house...In 2007 he establish a DJ team called "Young Duo" with DJ Oli... YOUND DUO DJ-s are recognizable by the fact that only perform back 2 back. Started producing in 2008, until now he did a few mashups but in early 2010 he did a great mashup called:
Download:
М-Sensation Mash Up Competition - Track 2
Contacts:
 

2 Months Together - M-Sensation Party Vol. 2

By M-Sensation
Два месеца заедно со вас, вкупно 10.000 посетители од секаде низ светот. Благодариме и следете не понатаму!
Two months together, 10.000 visitors from all around the world. Thank you and keep us visited! M-Sensation
 

Minister De La Funk ft. Jocelyn Brown - Believe

By M-Sensation
 

Mash Up Competition Artist - Dj Meto S

By M-Sensation
Како прв Dj\Producer што се пријави на натпреварот за Mash Up Remix ви го преставуваме Dj Meto S. Со својот оригинален и препознатлив стил и начин на интепретација на house музиката, Dj Meto S може да се пофали со сопствено издигнување и воведување на новина на dj-ската сцена.
Почнувајки од рана возраст во основното музичко школо и сепак поради вродената љубов кон музиката, тој со текот на годините се пронаоѓа во electro/progressive dance house ритмовите. Но пред ова, тој почнува со тогашниот актуелен funky house стил, каде во средношколската возраст ги учи првите”dj-ски инструменти”. Започнува како аматер пуштајки музика во скопските кафичи како “Paparazzi”, ”Dinamique”, ”Three cafe”, ”In cafe”, ”Soho”, ”My place” и слично. За само некое време од ова да почне посериозно да се бави со музиката, правејки ги првите поголеми чекори во клуб “Cavalli” - Прилеп, во Куманово “Studio 56”. Музиката на овие журки наидува на одличен прием од публиката.

Со своите неполни 21год. може слободно да се пофали со 2 годишно активно пуштање на house музика, како во земјава така и надвор, прифатен со овации од публиката во Ниш (сплав Porto Bello), претставувајки се со одличен сет. За афтетичноста и оригиналноста говори фактот што бесе прогласен за 1место (жири) на Dj Contest во јуни 2009 од стана на судиите. Многубројните клубски изведби во клубовите како Dinamique, The End, Insomnia, го однесоа до можеби својот најголем дострел - настап во дискотеката “Парк” во Охрид за Нова година 2008-2009.

Интересен е фактот што тој не го следи комерцијалниот звук туку внесува нова нота која звучно е помоќна. За уделот во пронаоѓањето на својот сегашен стил, Dj Meto S смета дека имаат придонесено светски познатите DJ-и како Laidback Luke, Axwell, Klass, D.O.N.S. Без разлика на она што тие и другите DJ-и го пуштаат, тој смета дека секој dj има посебен, сопствен начин на пуштање и разбирање на музиката, сметајки дека DJ-ската сцена дозволува голема можност за варијации и импровизација.

М-Sensation Mash Up Competition - Track 1

Steve Angello & Laidback Luke - Let I Found Your Be (Dj Meto S Mash Up)

 

Spankers ft. Barbara Clara - Tomamos En La Playa (Sex On The Beach)

By M-Sensation
 

From Deep To Techno Tracks

By M-Sensation

Неколку "свежи" траки за вас иако сите се ненормално добри траки, означените MD! (Must Download) мора да ги симните.

Fresh tracks just for you. Those tracks marked as MD! you must download!

(Minimal -House)
(Progressive House)
(Techno)
(Progressive)
(Balkan House)
(Tribal House)
(Tech-House)
(Progressive House)
(Tech-House)
(Deep House)
(Latino Electro)
(Vocal House)
(Tribal-Timbals House)
(Latino House)
(Latino House)
(Latino Electro House)
(Tribal House)
(Electro)
(Tribal House)
(Latino Tribal House)
(Electro)
(Tech-House)
(Tech-House)
 

Mash Up Натпревар - Remix Competition

By M-Sensation

Натпреварот за правење Mash Up ремикс стартува сега!
Одберете 2 акапели од вкупните акапели што ги има подолу со линк за спуштање,
2-те акапели мора да ги ставите во ремиксот.
Одберете 2 траки од долунаведените кои сакате да ги миксате.
За да се приклучите во натпреварот спуштете ги акапелите и траките
и направениот ремикс пратете го на djmane2005@hotmail.com.
Рок за правење на ремиксот до 10 Февруари,
потоа ремиксите ќе бидат ставени на блогот и посетителите ќе гласаат уште 10 дена.
Победникот ќе биде промовиран на блогот заедно со ремиксот!
Со среќа и забавувајте се!


Mash Up remix competition now launched!
Choose 2 out of all acapella's from the link below, those 2 you have to put them in the remix. Choose 2 tracks which you want it to mix.
To enter the competition, please download any of the acapellas,
and remix it in which ever genre you like!
The mix must be finished to 10-th of February,
then the mixes will be post on the blog so the visitors can vote.
Add entries should be sent to
djmane2005@hotmail.com
Good luck & Have fun!

Chic - Good TImes
Cidinho Doca - Rapas Das Armas
Danny Tenaglia - Elements D2
Delirium - Silence
Diplo & Laidback Luke - Hey Apella
Gregor Salto - Con Alegria
Drop The Pressure
Empire Of The Sun - Walking On A Dream
Fatboy Slim - Star 69
Funkerman - Speed Up
I Found U
Ian Carey - Keep On Rising
Let It Go
Modjo - Lady
Stardust - Music Sounds Better With You
Tagteam - Whoomp There It Is
Watch The Sunrise

Track List

Steve Angello & Laidback Luke - Be (Instrumental Mix)

Saso Recyd - Julia

Patrice Baurnel - Roar

Mola ft. Onix - Hello (TommyBoy Dub)

Mark Mendez vs. U2 - Sofa King

Julian The Angel - Sweet Child Of Mine

Julian The Angel - Jaguar 2009

Michel Cleis - La Mezcla

Portishead - Roads (Oscar L & Sil Remix)

Dj Musculitos - Fiesta Egipcia (Original Mix)

Phil Fuldner - Play (Original Vox Mix)

Sample List

I Found You Piano
Let It Go Hook

DOWNLOAD!
 

Kiril Dzajkovski - Raise Up Your Hand ft. Ras Tweed & Esma [ Official Video ]

By M-Sensation
 

Нов изглед, нови траки - New look, new tracks

By M-Sensation

Добродојдовте назад, се надеваме дека новиот изглед ви се допаѓа. Можете да забележите дека секој пост, коментар или апликација е и на Македонски и на Англиски јазик, така и ќе продолжиме бидејќи имаме посетители од други земји тоест надвор од Македонија и Балканот. Како што ви нагласивме денес ќе добиете многу добри траки и едно специјално изненадување кое во текот на денот ќе го објавиме. Уживајте во траките!
Welcome back, we hope that you like the new look for the blog. As if you can notice every post, comment or application is on Macedonian and English language because now we have visitors all over the world. As promised today you will get very amasing tracks and special suprise which later in the day we will post it. Enjoy your tracks!
(Progressive House)
(Tech House)
(Progressive - Arabic)
(Tech House)
(Latino House)
(Progressive)
(Balkan - Balearic House)
(Latino - Sax House)
(Vocal House)
(Tech House)
(Deep House)
(Tech House)
(Minimal)
Продолжува... - To Be Continued...
 

Прва M-Sensation забава во Pit Stop Caffe - Битола

By M-Sensation
 

Karolina Goceva vs. D.O.N.S (Dj M.a.n.e Bootleg)

By M-Sensation
 

Alessandro Vince - Pariz To St. Tropez 2010

By M-Sensation

Paris To St Tropez Worldwide Radioshow with Alessandro Vince.
The new mindblowing Djset from Alessandro here:
Playlist :

Nic Fanciulli - Feed The Freezer
Manuel De La Mare - The Holy Cow (Original Mix)
Pan-Pot - Confronted (Martin Landsky Rmx)
Alex Long - Simskiff (Psycatron Rmx)
Adam Beyer - Remainings III (Alan Fitzpatrick Rmx)
Umek - Gatex (Fergie Rmx)
DJ RALPH's Promo TrackSpektre - Nautilus
Sycatron - Directions (Fergie Rmx)
Speedy J - Minimal (John Acquaviva & Olivier Giacomotto Rmx)
Paul Kalkbrenner - Torted
Wollion - Largo Embargo (Original Mix)
Dj Fudge - Mechouga (Spen & Karizma Rmx)

To check out Alessandro's blog click here: Alessandro Vince Blog
 

Dirty South ft. Rudy - Let It Go 2010

By M-Sensation
 

Andain - Beautiful Things

By M-Sensation
 

Dennis Ferrer - Hey Hey (Promo Video)

By M-Sensation
 

Harry 'Choo 'Choo Romero Tribute USA

By M-Sensation
Harry had the privilege of being raised in a musical family. His mother soaked the air with the Latin rhythms of merengue and cumbia, while his father, a former opera tenor, practiced his scales and listened to Beethoven. These early influences drive Harry to constantly look to expand musically… and he has.

Run-DMC, along with the Latin-freestyle movement in the 80s, inspired Choo-Choo (the train conductor's cap he's worn since childhood may have something to do with the nickname). Choo-Choo jump-started his career as a DJ with a high-voltage performance at a New Jersey dance club. From there, he was taken under the wing of Millennium Music, a management company and production team. Harry worked with their label, Gossip Records (distributed by Strictly Rhythm), creating demos and gathering some useful industry-related knowledge.

His first record, Soulfuric "Urban Turban" was clearly ahead of its time, weaving Arabic scatting with house grooves. Strictly Rhythm grabbed the record for release in 1995, and asked him to release a follow-up Soulfuric record, called "Sea Of Passion" which captured more Latin elements. Both records were licensed extensively, catapulting Harry's name and music out into the world.

A number of releases followed for labels like Emotive, Sex Mania, Power Music, and Gossip Records. One of Harry's major breaks resulted from C&C Music Factory's Robert Clivilles' interest in one of Harry's creations named "Il Futuro", a house track with an Italian vocal from "World" EP.Robert asked Harry to write, produce, and arrange a song, "Saturday Night" for his 1996 LP "Robi-Rob's Club World". As expected, lots of work followed for Harry.


Collaborations with his labelmates and others have been extremely important for Harry as he continues to develop his name and his body of work. Constipated Monkeys, Harry's acclaimed partnership with Jose Nunez, has produced several percussive, funky tracks including "Cro-Magnon" and "Erectus" (Subliminal Records). The success of these tracks has launched the team into another wave of production - their 12" "Sunshine" was released this summer. In addition, Constipated Monkeys' worldwide reputation as producers and DJs has earned them residencies at both The Ministry of Sound in London and Pacha in Ibiza, Spain.

To top off Harry's stream of new solo releases, a much-anticipated follow-up track with the stunning vocalist Inaya Day will succeed last year's tremendous Subliminal release "Just Can't Get Enough". Harry describes this record as "chalk-full of 80s rock n' roll and Latin roots."

He is an impressive young man with an honest and zealous dedication to improving and honing his talents. He recognizes Dave Darlington, an engineer he has worked closely with, for inspiring him to sharpen his technical skills, and he credits the many great musicians and vocalists he's worked with for reminding him that it's all about the music
 

Indy Lopez @ Release Yourself with Roger Sanchez

By M-Sensation
 

Kiril Dzajkovski - Raise Up Your Hands

By M-Sensation
Кирил Џајковски е докажан автор и респектиран ди џеј. Покрај членувањето во групи како Леб и сол и Бастион, тој има работено и соработувано со многу музичари. По неколкугодишен континуиран престој во Австралија, тој се врати во Скопје каде го опреми сопственото студио. Во моментов, таму го подготвува материјалот за својот нов албум. Како најава за истиот, во неделата на BBC Radio во емисијата Pathaan's Musical Richshaw беше промовирана песната Raise up your hand, во која свое место најдоа и вокалите на Есма Реџепова и Ras Tweed (Kruder & Dorfmajster).

Паралелно, Кирил Џајковски работи на снимањето на видеозаписот за споменатата песна. Спотот се снима на повеќе локации низ Скопје. Годинашното издание на фестивалот Бум Таксират беше завршенo со спектакуларната изведба на македонскиот виртуоз на електронската музика Кирил Џајковски.Тој заедно со неговиот Серџук оркестар ги отсвири своите најпознати хитови: „Баба Зумбула, „Primitive science“ ... (извор - Идивиди)

Kiril Dzajkovski ft. Ras Tweed & Esma Redzepova - Raise Up Your Hands

Бонус новогодишна трака:

 

Promo Track - Lorenzo Benedetti

By M-Sensation
Најновиот ремикс на Lorenzo Benedetti, екслузивно за M-Sensation и Р.Македонија...

... а ни препорачува ...
 

M-Sensation Траки

By M-Sensation

Од новата година M-Sensation ќе поставува свои траки, едитирани и истите ќе можете да ги Download-ирате. За почеток неколку премногу добри Progressive траки кој со сигурност ќе ви се допаднат. Оставајте коментари, гласајте на листата и очекувајте повеќе музика и изненадувања.

John Dahlback vs Shakedown - Pyramid At Night (Hardwell Bootleg)

Chris Lake vs Mac Zimms - Change-a-Way (Mark Simmons Mash Up)

Ten Velden vs Shakedown - Cowbells Ring At Night (Jonas Vogel's Latin Vibе)

The Prodigy - Omen (Simmons & Machiavelli Main Bootleg)

Mitomi Tokoto - One More Time

Super Ralvero Mode - Tell me people (Mark Simmons Mash Up)

Michael Jackson - Dont Stop Till You Get Enough (DJ DLG Mainroom Disco Dub)

 

Промоција на Dj Atomic Kirko (Битола)

By M-Sensation
Во новата година би започнале со промоција на еден млад Dj, кој вие го изгласавте со доволно гласови за да влезе во финале за најдобар Dj во изминатата 2009 година - Atomic Kirko.
Александар Кирковски а.к.а Atomic Kirko е роден во Битола 1991 година. И покрај што неговата фамилија не била заинтересирана за музиката, тој покажал интерес за музика со агресивни звуци. Од 2002-ра година се занимава со електронска музика. Неговата страст е да свири Француски стил на електронска музика со агресивни звуци и дисторзии.

Инспириран од Француските DJи и негови идоли како Daft Punk, Mr. Oizo, SebastiAn, Justice, Boys Noize, Siriusmo и многу други кои не се од Франција како Soulwax, Laidback Luke, Kraftwerk, внесува голема енергија во неговите сетови. Во 2008 тој реши да се пријави на првиот натпревар за DJ организиран од Bitolaclubbing. На 31.12.2009 како најмлад учесник, тој ја добива највисоката оценка од судиите и победува на истиот натпревар. Неговиот микс исполнет со добро миксање и electro звуци ја придобива и публиката и судиите.

По неговото промовирање во Bitolaclubbing Promo&Booking Agency, настапуваше со добро познатиот DJ Tarkan од Турција. Следната година 2009 излегува и неговата прва трака наречена F5 во EP на неговиот добар другар T.A.S.E.V. за U.S.B Digital Label, која што беше на второто место во Top Download на Beatport во истиот Label. Бидејќи е сеуште млад ,во иднина се очекува многу повеќе од него.

За да слушнете дел од неговиот Indie Dance стил, можете тука да го Download-ирате неговиот последен LiveDj сет.


 

СРЕЌНА НОВА 2010 ГОДИНА

By M-Sensation

Им честитам на сите посетители на M-Sensation среќни новогодишни и Божиќни празници , во новата 2010 година имајте повеќе среќа, успех, љубов и се разбира слушајте добра музика... Голем поздрав и честитки! M-Sensation