M-Sensation
Your daily dose of electronic music

DISCLAIMER

All the songs provided in this blog are only samples. These samples are provided to give users the idea of music. All the rights are reserved to the audio company. All users should delete the content as soon as they view it. Blog owners hold no responsibility for any illegal usage of the content.Please support the artists by buying their records and releases!

Beatport / Juno / Dj Tunes / Dj Download / Dance-Tunes

Промоција на Dj Atomic Kirko (Битола)

By M-Sensation
Во новата година би започнале со промоција на еден млад Dj, кој вие го изгласавте со доволно гласови за да влезе во финале за најдобар Dj во изминатата 2009 година - Atomic Kirko.
Александар Кирковски а.к.а Atomic Kirko е роден во Битола 1991 година. И покрај што неговата фамилија не била заинтересирана за музиката, тој покажал интерес за музика со агресивни звуци. Од 2002-ра година се занимава со електронска музика. Неговата страст е да свири Француски стил на електронска музика со агресивни звуци и дисторзии.

Инспириран од Француските DJи и негови идоли како Daft Punk, Mr. Oizo, SebastiAn, Justice, Boys Noize, Siriusmo и многу други кои не се од Франција како Soulwax, Laidback Luke, Kraftwerk, внесува голема енергија во неговите сетови. Во 2008 тој реши да се пријави на првиот натпревар за DJ организиран од Bitolaclubbing. На 31.12.2009 како најмлад учесник, тој ја добива највисоката оценка од судиите и победува на истиот натпревар. Неговиот микс исполнет со добро миксање и electro звуци ја придобива и публиката и судиите.

По неговото промовирање во Bitolaclubbing Promo&Booking Agency, настапуваше со добро познатиот DJ Tarkan од Турција. Следната година 2009 излегува и неговата прва трака наречена F5 во EP на неговиот добар другар T.A.S.E.V. за U.S.B Digital Label, која што беше на второто место во Top Download на Beatport во истиот Label. Бидејќи е сеуште млад ,во иднина се очекува многу повеќе од него.

За да слушнете дел од неговиот Indie Dance стил, можете тука да го Download-ирате неговиот последен LiveDj сет.


 

0 comments so far.

Something to say?